content/tura/Razanj/razanj1.jpg


A búvárkodás előtt és után is strandolhatsz, napozhatsz, várost is nézhetsz. Nyugodtan hozhatod magaddal a barátaidat, Ők sem fognak unatkozni! :-)

Utazás: egyénileg autóval, de természetesen össze lehet ülni egy-egy autóba a költségek csökkentése érdekében, mi ennek a leszervezésében is segítünk neked!

SSI Open Water Diver vizsgamerülés ajánlat

 • 3 éjszaka szállás (AUGUSZTUS 12-15 csütörtök-vasárnap között)
 • Utazás egyénileg, illetve megbeszélés szerint
 • 4db merülés partról (A 4db parti merülés alatt a nyílt vízi gyakorlatokat átvesszük és minden egyes vízbemenetel során búvárkodunk is. Max. 10 perc gyakorlat / merülés lesz a további kb 30 perc FUN DIVE)
 • 3db merülés hajóról (Sikeres OWD vizsga esetén lehetőség lesz hajós élménymerülésen részt venni)

 

SSI OWD vizsgamerülés csomag ára: 149.000Ft

Végzett haladó búvár ajánlat

 • 3 éjszaka szállás (AUGUSZTUS 12-15 csütörtök-vasárnap között)
 • Utazás egyénileg, illetve megbeszélés szerint
 • 1db merülés partról és 6db merülés hajóról


Végzett haladó búvár csomag ára: 169.000Ft

Kísérő ajánlat

 • 3 éjszaka szállás (AUGUSZTUS 12-15 csütörtök-vasárnap között)
 • Utazás egyénileg, illetve megbeszélés szerint
 • napi 1db próbamerülési lehetőség, ha szeretnéd kipróbálni milyen a víz alatt lélegezni


Kísérő csomag ára: 45.000Ft

Merülőhelyek:

Közel húsz lenyűgöző helyre vezetünk merüléseket a bázis 3km-es körzetében. A fő vonzerőt a szarukorallokkal benőtt bámulatba ejtő sziklafalakkal jelentik.

A természeti látnivalók mellett az emberi tevékenység nyomat is bemutatjuk. (Régmúlt időkben elveszett amfórák, elmerült hajóroncsok, torpedók). Merülőhelyeket két motorcsónakkal közelítjük meg. Egyidejűleg 20 búvár merülhet.

A merülésekhez a horvát törvényeknek megfelelően kötelező az érvényes:

 • orvosi igazolás (vagy a helyszínen aláírt nyilatkozat)
 • búvár biztosítás

Kirándulási lehetőség:

Primošten

Primošten csak 12 km-re van a Bázistól Šibenik felé. A gyönyörű kis sziget csak csak néhány évtizede csatlakozott a szárazföldhöz. Azelőtt békés halászfalu volt itt, ahol ma az Adria egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága található.

Rogoznica

Ražanjtól 5 km távolságra található Rogoznica, a a Dalmát tengerpart egyik gyöngyszeme, ahová mintegy negyedórás autóúttal juthatunk el. A kis faluban nemcsak megkapóan kedves promenád - világbajnok fagyidobáló mesterrel- vár bennünket, hanem az Adria egyik legmodernebb jachtkikötője, a Marina Frapa is látható.
Két perc séta kell a kikötőből, hogy elérjük a tengerszemet, amely egy teljesen kerek tó a szikla közepén.

Trogir, Split

Ahogy Ražanjból kiérünk a tengerparti főútra, a Jadranska Magistrala-ra, jobbra kanyarodjunk, hogy eljussunk a 30 km-nyi távolságra lévő Trogir városkába. A tatárjárás után IV. Béla királyunk ide, Trau várába menekült az őt üldöző ellenség elöl. Az erőd nyomain épült vár ma is látható. A promenádon esténként tarka sokaság bámulja az utcai mutatványosokat vagy éppen Eclestone jachját, merthogy időnként az is ott parkol a sétány melletti kikötőben.
Kocsival áthajthatunk Čiovo szigetére, amelynek kavicsos strandján jet-ski és ejtőernyős vontatás vonzza az arra vágyókat.

Split valóban nem nagy távolság, ha folytatjuk utunkat dél felé.A valódi mediterrán forgatagban mindenki kedvét leli egy esti kirándulás alkalmával és innen indulnak hajók Brač, Šolta és Hvar szigetek felé is.

Szent Jakab székesegyház (Šibenik)

Megtekintése kötelező – lévén hogy nemcsak Horvátország, hanem a kontinens egyik legjelentősebb műemléke! Megépítése mintegy száz évet vett igénybe – ez is sejteti, mennyire előrelátó tervezéssel és építői műgonddal készült az épület, melyet 2000 óta az UNESCO Világörökségek sorában jegyeznek!

Fejedelmi palota (Šibenik)

A székesegyház közvetlen közelében található építmény ma a Régészeti, Néprajzi és a Helytörténeti Múzeumnak ad otthont. Érdekessége, hogy a 13-14. század folyamán jelentős védelme szerepe is volt. Az egykor kiterjedtebb épületegyüttesből azok a részek maradtak fenn, melyekben a fejedelmi kancelláriák voltak. A palota homlokzatát Szt. Mihálynak, Šibenik védőszentjének címere díszíti. Az épületegyüttes sikeres adaptációját követően a benne helyet kapott múzeumok kiállítási anyagát mintegy 2500 nm-en tekinthetik meg a látogatók – melyet végigjárva részletes képet kaphatunk Kresimir király városának gazdag történelméről!

Városi kutak (Šibenik)

A székesegyház közvetlen közelében több városai kutat is találunk. A 15. századból származó kutak eredetileg a városlakók ívóvízellátását biztosították. A régóta kihasználatlanul levő kutak néhány éve átépítették és létrehozták bennük a Négy Kút Múzeumot (Muzej “Četiri Bunara”), ahol rendkívül érdekes és látványos multimediális kiállításokat tekinthetünk meg a város régi életmódjáról és nevezetességeiről.

Diocletianus Palota (Split)

Split legjelentősebb látnivalói közé tartozik, a világviszonylatban is egyedülállónak számító fehér márványból épült, római kori Palota. 30 éve kapott helyet az UNESCO világörökségek listáján. Diocletianus császár 293-ban építette a 300 ezer négyzetméternyi palotát. Későbbiekben menedékül szolgált a környékbelieknek is az avarok és szlávok támadásai elől.A palota négy kapu felől közelíthető meg: Tengeri kapu (délen), Arany kapu (északon), Ezüstkapu (keleten), Vaskapu (Nyugaton). A palotában található a Peristilium,valamint egy korinthoszi oszlopokkal díszített udvar. A palota falai között helyezkedik el a néhai óváros is.

 

Szent Doimus székesegyház (Split)

A Peristilium melett található a császár egykori mauzóleuma, amely a 7.századtól keresztény templomként működik.Split védőszentjéről kapta a nevét, Szent Dujmóról, aki Diocletianus császár uralkodása alatt halt vértanú halált. A főkapu felett két kőkoporsó van elhelyezve, melyekben IV.Béla királyunk lányainak, Katalinnak és Margitnak földi maradványai vannak befalazva, akik a tatárok elől menekülve a Klis várban vesztették életüket.

Jupiter Templom (Split)

A palota alkotta óvárosban haladva egy rendkívüli római épületmaradványra bukkanhatunk, a Jupiter templomra, amely az egyik legynagyobb épségnek örvendő római korból fennmaradt emlékhely.A szentély napjainkban a Szent Doimus székesegyház keresztelőkápolnájaként működik.

Nini Gergely Püspök szobra (Split)

Split egyik leghíresebb nevezetességének számít, Ivan Mestrovic szobrász 1929-es alkotása. A műalkotást az Aranykapu mögött, az óváros északi részén találhatjuk. A X. században élt püspök tagadta a pápa hatalmát és az egyházi szertartásokon bevezette a horvát nyelvet a latin helyett. Ez a horvátországi egyház fejlődésének szemponjából nagyon jelentős lépés volt. A babona szerint a szobor nagylábujjának megérintése szerencsét hoz.

Papalic Palota (Split)

A 15. században épült késő gótikus stílusban, ezzel együtt a város legjelentősebb gótikus stílusban épült műemléke, amely ma a Városi múzeumnak ad otthont. A Papalic család Split egyik legősibb és legelőkelőbb családja volt, akiknek jóvoltából az épület nagy terme adott helyet a humanisták vitadélutánjainak.

Marjan hegy (Split)

A város északi részén található a 178m magas Marjan hegy. A tetején található kilátóból gyönyörű panoráma nyílik a városra. A hegyen mediterrán növényzettel találkozhatunk és különleges élményt nyújt a fenyő- és tengerillatú friss levegő. Ahogy a szűk kis utcákon keresztül feljutunk a fenyők övezte hegy mesebeli tájához sétányos, sportpályák és játszóterek mellett haladunk el, valamint itt található a spliti állatkert is.

Tengerészeti Múzeum (Split)

A Múzeum egy 17. századi erődben kapott helyet.A térképekből, modellekből, fotokból és műemlékekből álló kiállítás lenyűgöző látványt nyújthat az érdeklődők számára.

Szent Lőrinc Székesegyház (Trogir/Trau)

Trogir főterén található román-gótikus stílusban épült a 13.-15. század között. Az 1240-es években megépült főkapuját Dalmácia legértékesebb épületszobrászati művének tartják. A székesegyház harangtornya körülbelül 400 évig épült, három különböző stílusban. A 47m-es torony 9-12-ig vagy 16-19 óráig látogatható.

Cipiko-palota (Trogir)

A székesegyházzal szemben található a 15. században épült Cipiko-palota. Trogir legszebb középkori háza, az akkori legnagyobb tiszteletnek örvendő család palotája.

Kamerlengo-erőd (Trogir)

A 13. században kezdték el építeni, mostani formáját a 15. században nyerte el. Eredetileg azért építették meg, mert a helyiek a velenceiek ellen akartak védekezni, de végül pont a velenceiek fejezték be az építését, annak érdekében, hogy távol tartsák a törököket. Gyönyörű kilátás nyílik az erődből, nyáron szabadtéri színpadként is funkcionál, valamint mellette egy focipálya is található.A pálya másik oldalán a Szent Márk torony található, amely a védelmi rendszer végpontja. A 15. században a tornyot egy fal kötötte össze az erőddel.Közöttük pedig a klasszicista Marmont gloriett, Napóleon dalmáciai kormányzójának emlékműve található.

Túra kezdete:2021. 08. 12
Túra utolsó napja:2021. 08. 15
Teljes ár:149.000 Ft