content/tanfolyam/SSI-open-water-diver-card.jpg
Kedves Búváraink,Leendő búváraink❗️
Tanfolyamaink medencés foglalkozásait jelenleg csak érvényes oltási igazolvánnyal lehet igénybe venni.

Nem kell megelégedned azzal, hogy a felszínen úszkálsz, a víz alatti világ bárki számára elérhető. Belőled is lehet autonóm búvár!

A búvárkodás a legbiztonságosabb sportok közé tartozik. Már 10 éves kortól elkezdhető a SSI kezdő búvártanfolyam. Egy 10 éves gyerek meg tudja tanulni és lehet belőle búvár! Akkor nagyon nehéz nem lehet, ugye?

Eddigi tapasztalataink alapján, úgy gondoljuk, hogy le tudjuk cserélni az aggodalmaidat bátorságra, félénkségedet ösztönző teljesítményre, szorongásodat önbizalomra, és érdeklődő nyitottságra az ismeretlen felé.

A búvártanfolyamainkon minden elméleti tudást, búvár készséget megtanítunk Neked, amire szükséged lesz ahhoz, hogy a tengerekben, óceánokban, tavakban biztonsággal merülhess.

Mit tanulsz meg a kezdő búvártanfolyamon?

A búvárkodás elmélete könnyen megtanulható, a mindennapi életünkben is fellelhető, alapszintű fizikából áll, ésszerű törvényeket kell magabiztosan tudni. Megtanuljátok a tömeg, a térfogat és a sűrűség egymáshoz való viszonyát, illetve a búvárkodás szabályait, biztonsági előírásait.

Az elméleti tudást a tankönyvből és oktatói előadás/konzultáció segítségével adjuk át Neked. A tanfolyami előadások alkalmával felteheted kérdéseidet, melyek kétséget ébresztenek, vagy tisztázatlanok számodra.

Azért, hogy a búvártanfolyamon tanultakat mindig megfelelően tudd alkalmazni már képzett búvárként is, időnként ismételd át az SSI Open Water Diver tankönyvet, melyet a tanfolyam részeként kézhez kapsz.

A búvártanfolyam elméleti részét egy tudás áttekintő teszt zárja le. A teszt során ejtett esetleges hibákat részletesen átbeszéljük és megértetjük Veled.

Fizikai követelmények

Biztonsági okból minden hallgató kitölt egy rövid kérdőívet, mely olyan egészségügyi állapotokról érdeklődik, amik búvárkodásnál problémát jelenthetnek. Ha nálad egyik sem áll fenn, írd alá a kérdőívet, és máris kezdhetsz. Ha valamelyik fennáll nálad, elővigyázatosságból orvosodnak kell értékelni ezt az állapotot a búvárkodás szempontjából, és alá kell írnia egy egészségügyi űrlapot, mely igazolja, hogy alkalmas vagy a búvárkodásra.

Vízi készségek

Mielőtt elvégzed a SSI Open Water Diver tanfolyamot, oktatódnak be kell mutatnod alapvető vízi készségeidet, azaz 200 métert kell úsznod (vagy 300 métert maszkban, uszonnyal és légzőcsővel). Erre nincs szintidő megállapítva, és olyan stílusban úszol, amilyenben akarsz. Ezenkívül 10 percig kell a víz felszínén lebegned vagy a vizet taposnod, megint csak az általad választott módon.

Gyakorlati búvárkészségek

A búvártanfolyam keretében megtanítjuk a légzőkészülékes búvárkodás alapjául szolgáló búvárfelszerelések használatát.

Felkészítünk a búvárfelszerelés helyes használatára, valamint arra, hogyan kezeld a vészhelyzeteket. Mivel vészhelyzetek ritkán fordulnak elő és az esetek 99,9%-ban Te is meg fogod tudni oldani őket, éppen ezért a búvártanfolyam része, hogy a kockázatokat felismerd és helyes megoldásokat alkalmazva azokat kivédd. A búvártanfolyam gyakorlati készségeit “védett vízben” (uszodában), 2 méteres medencében gyakoroljuk, egészen addig, amíg magabiztosan el nem sajátítottátok.

Vizsgamerülések

A gyakorlati búvár elemek megtanulása és elegendő gyakorlása után már megfelelő vízbiztonsággal fogsz rendelkezni ahhoz, hogy vizsgamerüléseken részt vehess. A vizsgamerülések alkalmával, – oktatód és segítői felügyeletében, nem kell egyebet tenned, mint – be kell tudnod mutatni azokat a gyakorlati elemeket, amelyeket a védett vízben tanultál. A búvártanfolyam akkor ér véget számodra, ha a vizsgamerülések során helyesen bemutattad a korábban elsajátított búvár készségeket. Ezután már SSI – Open Water Diver – búvár leszel.

Az online merülési naplódba bejegyzett 4 vizsgamerülést az instruktorod, QR kóddal igazolja.

Sárközi-Szabó Tibor - SSI Open Water Instructor #87159

Az elektronikus nemzetközi SSI búvárigazolvány a tanfolyamhoz kapott OWD tananyag csomag része, azaz ajándékba kapod, azonban ha szeretnéd kérheted ennek plasztik kártyára nyomtatását is, így kártyádat, mint elismerést magaddal viheted merüléseidre. 

A plasztik nemzetközi SSI búvárigazolványt oktatód igényelheti meg, miután kifizetted a kártya díját és minden szükséges adatot, valamint az igazolványképet elektronikus formában feltöltötted a My DiveSSI oldalon, vagy a mobil alkalmazásodba. A fényképes búvárigazolványodat az oktatódtól fogod megkapni személyesen vagy postai úton.

A búvártanfolyam díja 89.000 Ft

Opcionális: Sikeres vizsga esetén digitális kártyát kapsz, de ha szeretnél plasztik kártyát is kérhetsz, aminek az ára 10.000 Ft ( SSI-nak fizetendő kártyadíj )

Ár tartalmazza

- Online tananyagot, mely elérhető a saját My DiveSSI fiókodban és mobil alkalmazásban is
- Elméleti oktatást a XIX. kerületi oktatóhelységben, ahol a tananyagban olvasottakat kiegészítjük és a felmerülő kérdéseket megválaszoljuk
- Védett-vízi oktatást az Aquaworld Resort-ban
- Elméleti és nyílt-vízi vizsga díjakat
- A védett-vízi oktatás idejére teljes felszerelést
(Azonban kényelmi és higiéniai okokból javasoljuk minimum az ABC szett megvásárlását, mely tartalmazza a maszkot, légzőcsővet és az uszonyt). Ezek a felszerelések akkor is használhatóak, ha nem búvárkodsz, hanem csak nyaralás közben snorkelezni kívánsz, hogy megszemlélhesd a víz alatti életet a felszínről.
- Felszerelés vásárláshoz 10%-os kedvezmény kártyát biztosítunk Magyarország legnagyobb búváráruházába.
- Sikeres elméleti vizsga és nyílt vízi viszga után elektronikus nemzetközi SSI búvárigazolványt
- DiveAssure búvárbiztosítást a tanfolyam idejére vagy max. 180 nap-ig

Ár nem tartalmazza

- Nyílt-vízi vizsga díját (Nyílt-vízi vizsga javasolt helyszíne: Horvátország. Horvátországi vizsgamerülésedet egy kellemes hosszú hétvégeként családoddal együtt tudod tölteni. Részletek a Túráink menüpontban találhatók.
- Nyílt-vízi vizsga idejére felszerelés bérlést

Tudnivalók a tanfolyamról

Korhatár:10év
Minősítés előfeltételei:nincs
Elméleti foglakozások:online, tantermi
Medencés/Védettvízi foglalkozások:6
Nyíltvízi merülések:4
Max mélység a képzés alatt:18 méter
Javasolt idő:16 - 32 óra

Felkeltettük érdeklődésed? Jelentkezz tanfolyamunkra és ismerd meg a víz alatti élet szépségeit.

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot

Állunk rendelkezésedre:

Sárközi-Szabó Tibor+3670 319 38 49info@delfinbuvar.hu
Sárközi-Szabó Fanni+3670 455 38 08fanni@delfinbuvar.hu

Következő tanfolyamunk időpontja:2021. 09. 11
Teljes ár:89.000 Ft
További időpontjaink:
  • 2021. 09. 25