Dupla aszaltszilvás, túrókrémmel töltött palacsinta
HOZZÁVALÓK 2 DARAB PALACSINTA TÖLTELÉKHEZ:
4-5 evőkanál túró
4 darab aszaltszilva apró darabokra vágva
50 ml Dr. Steinberger Aszaltszilva ital
1/2 teáskanál méz
Egy csipet őrölt fahéj
Néhány csepp citromlé
ELKÉSZÍTÉS:
Egy tálban alaposan összekeverjük az összes hozzávalót, hogy egy krémes állagot kapjunk. Töltsük palacsintába, és élvezettel fogyasszuk a végeredményt.
TIPP:
Nem árt észben tartani, hogy az aszaltszilva egy természetes, emésztést elősegítő hatással (=enyhe hashajtó hatású) rendelkezik. Nagyon jól alkalmazható székrekedéses panaszok esetén kicsiknél, nagyoknál, idősebb korosztályban is!
Az apróra vágott almát a vajon kicsit megfuttatjuk, hogy megpuhuljon. Majd rászórjuk a zabpelyhet és a fahéjat és ezt is egy picit pirítjuk. Ezután felöntjük a vízzel és kevergetve főzzük tovább. Amikor a vizet már felszívta és félig megpuhult a zabpehely, levesszük a tűzhelyről, hozzáöntjük a Piros szőlőlevet, lefedjük és hagyjuk állni kb. 10 percet, hogy a folyadékot teljesen felszívja és megpuhuljon a zab. Szőlőszemekkel és mandulával díszítjük.
Alaposan turmixoljuk össze a hozzávalókat. Érdemes behűteni, és hideg frissítőként fogyasztani, ha egy kis extra lendületre van szükségünk a nap folyamán.
A túrókrémhez összetörjük a túrót, és alaposan összedolgozzuk a joghurttal, a fahéjjal, majd beleforgatjuk az apró darabokra vágott 1/4 őszibarackot. Ezt tálba, vagy pohárba tesszük.
A gyümölcspüréhez összeturmixoljuk a gyümölcslevet, a 3/4 őszibarackot, és ízesíthetjük néhány csepp citromlével. (A gyümölcspüré szerintünk két adagra is elég, de ez persze ízlés, és éhség kérdése is.) Majd ezt a sűrű pürét ráhalmozzuk a túrókrém tetejére.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.