Kuszkusz? Mi lehet ez a mókás nevű étel? Ha eddig még nem találkoztál vele, most elmondjuk mi a kuszkusz és mire jó!
A berber eredetű kuszkusz durumbúza-darából készül, eredetileg kézzel sodorták a meggőzölt darát picurka gombócokká, majd lisztben hempergették meg. Óriási előnye, hogy tényleg villámgyorsan megvan, így ha idő szűkében vagy, ez remek választás.
Elkészítési javaslat: a kuszkuszt öntsd másfélszeres mennyiségű, lobogó, zöldfűszeres vízbe, húzd le a tűzről és fedő alatt 10 percig pihentesd. Párolt zöldségekkel, sült (gabona)hússal összekeverve ínycsiklandó főételként tálalhatod.
Összetevők: durumbúza (acélos durumbúza darája)
Jellemzők
laktózmentes Igen
tejmentes Igen
gluténmentes Nem
tojásmentes Igen
GMO-mentes Igen
vegán Igen
hozzáadott cukor nélkül Igen
bio Nem
dióféléktől mentes Igen
földimogyorótól mentes Igen
haltól mentes Igen
kéndioxid-szulfit Nem
mustártól mentes Igen
puhatestűektől mentes Igen
rákféléktől mentes Igen
szezámmagtól mentes Igen
zellertől mentes Igen
csillagfürttől mentes Igen
méztől mentes Igen
szójamentes Igen
per 100 g
kj 1565 kJ
kcal 369 kcal
zsír 2 g
ebből telített zsírsavak 0,4 g
szénhidrát 73 g
ebből cukrok 3 g
rost 3,4 g
fehérje 13 g
só 0,03 g
Rólunk mondták eddigi vásárlóink