Ez az ázsiai eredetű gabonaféle igen sokrétűen felhasználható. Régebben leginkább kását készítettek belőle, azonban nem árt tudni, hogy köretként is igen finom, a magjából pedig liszt készülhet. Értékes vitamin forrás, valamint igen magas a rosttartalma is. A benne található szénhidrát több mint 60 százalékban keményítőt tartalmaz, további 20% pedig rost. Csaknem a teljes B-vitamincsoport megtalálható benne, illetve jelentős E-vitaminforrás. Kiváló antioxidáns, flavonoid és rutin (P-vitamin) is van benne.
Elkészítési javaslat: felhasználás előtt mosd meg alaposan, majd háromszoros mennyiségű vízben kb. 25 perc alatt főzd puhára. Köretként fűszerekkel, hagymával ízesítve, zakuszkával keverve, vagy édesen mézzel, mazsolával is fogyaszthatod.
Összetevők: hajdina
Jellemzők
laktózmentes Igen
tejmentes Igen
gluténmentes Igen
tojásmentes Igen
GMO-mentes Igen
vegán Igen
hozzáadott cukor nélkül Igen
bio Nem
dióféléktől mentes Igen
földimogyorótól mentes Igen
haltól mentes Igen
kéndioxid-szulfit Nem
mustártól mentes Igen
puhatestűektől mentes Igen
rákféléktől mentes Igen
szezámmagtól mentes Igen
zellertől mentes Igen
csillagfürttől mentes Igen
méztől mentes Igen
szójamentes Igen
per 100 g
kj 1455 kJ
kcal 343 kcal
zsír 1,7 g
ebből telített zsírsavak 0,4 g
szénhidrát 71 g
ebből cukrok 0,3 g
rost 3,8 g
fehérje 9,1 g
só 0,01 g
Rólunk mondták eddigi vásárlóink