Ez egy finom gabonaféle, mely egy rostban gazdag búza töret. Törökországban és a Közel-Keleten a legnépszerűbb, de fogyasztják Dél-Európában, Indiában és egyre gyakrabban hazánkban is. A búzaszemeket a teljes érés előtt betakarítják, meghántolják, majd párolják és kiszárítják. Sok helyen ezt még napon teszik. A száradás után a szemeket durvára törik. Az előzetes párolásnak köszönhetően a bulgur igen gyorsan megfő, akár leforrázni is elég.
Felhasználhatod köretekhez, főtt ételek, illetve saláták elkészítéséhez is!
Összetevők: előfőzött tört búzaszemek
Jellemzők
laktózmentes Igen
tejmentes Igen
gluténmentes Nem
tojásmentes Igen
vegán Igen
hozzáadott cukor nélkül Igen
bio Nem
dióféléktől mentes Igen
földimogyorótól mentes Igen
haltól mentes Igen
mustártól mentes Igen
puhatestűektől mentes Igen
rákféléktől mentes Igen
szezámmagtól mentes Igen
zellertől mentes Igen
csillagfürttől mentes Igen
méztől mentes Igen
szójamentes Igen
per 100 g
kj 1688 kJ
kcal 400 kcal
zsír 1,3 g
ebből telített zsírsavak 0,2 g
szénhidrát 76 g
ebből cukrok 0,4 g
rost 18 g
fehérje 12 g
só 0,02 g
Rólunk mondták eddigi vásárlóink