Aki azt hiszi, már mindent tud a paleolit táplálkozásról, nagyot téved! Felejtsük el a
maglisztekből készült péksüteményeket és a szupermarketek előre csomagolt felvágottait, és
kóstoljunk bele valami igazán vad dologba!
Ha eddig idegenkedtünk a nyers hústól, a belsőségektől, a tengeri herkentyűktől, a bizarr
fogásoktól vagy az egzotikus vidékek konyhájától, éppen ideje változtatnunk. Mezei Elmira
és Sáfrán Mihály bebizonyítja, hogy sokkal többféle finomság vesz minket körül, mint
hinnénk. A Vad paleo azonban nem csupán recepteskönyv: mindazon ősi bölcsességek és
modern praktikák gyűjteménye, amelyekre napjaink vadászó-gyűjtögetőinek,
természetjáróinak és kulináris kalandorainak szüksége lehet.
Miből készül az eszkimójégrém? Miféle ínyencségeket kínálnak nekünk hazánk erdői-mezői?
Hogyan ismerhetjük fel az ehető, illetve mérgező növényeket és gombákat? Milyen
egészségügyi előnyökkel jár, ha szőröstül-bőröstül, az orrától a farkáig fogyasztjuk az állatot?
Tényleg csak nézőpont kérdése, hogy fintorgunk egy tál fokhagymás szöcske felett, vagy
jóízűen elropogtatjuk?
A túléléstől a tálalásig – a Vad paleo izgalmas barangolásra hív az extrém ízek, távoli
kultúrák és elfeledett hagyományok birodalmába. Lépjünk ki komfortzónánkból, és irány a
nagyvilág!
MEZEI ELMIRA táplálkozási tanácsadó és reformszakács, a hazai paleo mozgalom egyik
úttörője, ínycsiklandó ételköltemények százainak megálmodója. SÁFRÁN MIHÁLY biomérnök,
Európa-bajnok kenus, paleo szemléletű táborok és sportfoglalkozások szervezője. Mindketten
hiszik, hogy a paleo nem csupán egy táplálkozási irányzat, hanem élet- és szemléletmód.
Rólunk mondták eddigi vásárlóink