Citromsav (Beltartalom min. 99.5%), granulátum
Felhasználható: Szörp, üdítő, dzsem, gyümölcsbor készítésére, savanyúságok, befőttek tartósítására, vízlágyításra.
Alkalmazás és adagolás: Befőzéskor a citromsavas vízbe helyezett zöldség, gyümölcs megtartja eredeti színét és zamatát, ropogós és friss ízű marad. Az ízlés szerinti mennyiségű (befőttnél, savanyúságnál 3-4g/kg, gyümölcslénél 2-4g/L) citromsavat vízben feloldjuk, és a készítményhez hozzáadjuk. Citromlé helyettesítésére is használható, ebben az esetben 1 evőkanál citromsav 10 evőkanál citromlének felel meg.
Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tároljuk.
per 100 g
kcal 275 kcal
Rólunk mondták eddigi vásárlóink