Élelmi rostban gazdag gabona, amelyet fogyaszthatunk számos formában, például kásaként, köretnek, fasírtokhoz, süteményekhez.
A kölest főzés előtt alaposan, többször öblítsük le, mossuk át. A megmosott kölest csurgassuk le, tegyük egy főzőedénybe és legalább háromszoros mennyiségű vízzel öntsük fel. Fedő alatt, időnként megkeverve kb. 15 percig főzzük, amíg megpuhul. Gluténmentes, alacsony kalóriatartalmú, magas rosttartalmú, könnyen emészthető.
Összetevők: hántolt köles
Jellemzők
hozzáadott cukor nélkül Igen
per 100 g
kj 1664 kJ
kcal 394 kcal
zsír 4,6 g
ebből telített zsírsavak 1 g
szénhidrát 72,9 g
ebből cukrok 6 g
rost 8,5 g
fehérje 11 g
só 0 g
Rólunk mondták eddigi vásárlóink