A teljes vízkeménység ellenőrző teszt folyadék. Egyes paramétereket folyékony reagensekkel lehet, vagy kell mérni. Folyékony reagenseknél nincs szükség a tabletta összetörésére
Főbb jellemzői:
-Fotométer-reagensek a teljes vízkeménységmeghatározásához; mérési tartomány: 0 - 500 mg/l
-TH1 reagens: 1 x 20 ml
-TH2 reagens: 1 x 10 ml
-Minél nagyobb a teljes keménység, annál nagyobb a víz zavarosodásának és a vízkőlerakódásnak a veszélye.
-A teljes keménységméréséhez mindkét (I és II) folyékony reagensre mindig szükség van
-Az I. teljes keménység úgy kondicionálja a vízmintát, hogy a II. reagens megfelelően reagálhasson.
A vízkeménység kezelése
Mi történik, ha a víz túl kemény?
Ha a medence kalcium keménységi szintje túl magas, a víz kemény lesz. Ennek az első árulkodó jele az opálos, homályos víz.
Az opálos medence vizet legtöbb esetben klórsokkal kezeljük. Azonban ha a klórsokk után sem szűnik meg az opálos, homályos víz, akkor ez magas kalcium szintre utalhat. Ha ezt sok ideig hagyjuk figyelmen kívül, kalcium lerakódás jelenhet meg a medence oldalfalán, alján, a szűrőkosárban vagy a sóbontó készüléken. Ez tönkreteszi a szűrési folyamatot. A túl lágy víz korrózívvá válhat és kárt okozhat a medence felületén és az eszközökben is.
Az elektronikus vízkeménység mérővel gyakran nemcsak a teljes keménység és a karbonátkeménység határozható meg gyorsan és egyszerűen, hanem a víz egyéb tulajdonságai is. A fotometriai mérések kiértékeléséhez a mérőben meg kell határozni a megfelelő algoritmust. Általában lehetőség van a mért értékek mentésére a vízkeménységmérő memóriájában. A mérőtől függően az értékek a készülék memóriájából továbbíthatók Bluetooth-on keresztül okostelefonra vagy számítógépre további feldolgozás céljából.
Megoldás:
Ha magas: Vízkeménység stabilizátort kell alkalmazni.
-A csomagban 1 x 20 ml TH1 és 1 x 10 ml TH2 folyadék található.
Kérjük, vedd figyelembe, hogy ez a termék higiéniai terméknek minősül és az ASZF-ben foglaltak értelmében, a termék beépítését, használatát követően nem érvényes rá az elállási jog.