Az aszalt goji bogyót önmagában és számos étel ízesítéseként, kiegészítéseként fogyaszthatjuk. A nagy mennyiségű C-vitaminon kívül 18 féle aminosavat és 21 féle ásványi anyagot tartalmaz. Aminosavak:, ásványi anyagok: Kálcium, a Magnézium, a Kálium, a Cink, a Réz vagy a Szelén.
Előnyei:
- Vitaminokban, aminosavakban és ásványi anyagokban gazdag
- Immunerősítő hatású
- Antioxidáns hatású
Felhasználási javaslat:
- Önmagában is fogyaszthatjuk
- Sütemények és édességek elkészítéséhez
- Zabkásához, müzlihez, joghurthoz keverve
- Saláták ízesítésére és díszítéséhez
A goji bogyó fontos elemét képezi a kínai, tibeti és indiai orvoslás eszköztárának immáron 6000 éve. Fogyasztásának tulajdonítják a fiatalos közérzetet, erőt és a nyugalom mellett a magas alvásminőséget is.
Jellemzők
hozzáadott cukor nélkül Igen
per 100 g
kj 1439,84 kJ
kcal 343,9 kcal
zsír 7,14 g
szénhidrát 57,82 g
ebből cukrok 55,7 g
rost 7,78 g
fehérje 12,01 g
só 0 g
Valós vásárlói vélemények