A tahini fejlesztése során számtalan országból származó szezámmaggal kísérleteztünk, amikor pedig egy arab humusz fanatikus partnerünk hívott, akinek kóstolóba küldtünk mintákat, hogy ez a legjobb szezámpaszta, amit kóstolt, akkor kicsit megnyugodtunk, hogy jó úton járunk.
Habár nem túl köztudott, ugyanakkor a nigériai a világ egyik legkülönlegesebb minőségű szezámmagja, Indiával és más ""ismeretebb"" lelőhelyekkel szemben karakteresebb, intenzívebb ízvilágúak az apró magvak, különleges elkészítésének köszönhetően pedig intenzív ízű, folyós, nagyon sima állagú krémet sikerült belőle készíteni.
Kíváló humusz alapanyag, de használható gyümölcsszeletek és egyéb finomságok készítéséhez is.
Próbáld ki a szezámkrém receptünket!
Összetevők
100% Szezámmag (pörkölt)
Allergének
Szezámmag. Nyomokban földimogyorót és dióféléket tartalmazhat.
Származási hely
Nigéria
Tápérték információ
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 575Kcal / 2382 Kj
Zsír: 43,2 g
Amelyből telített zsírsavak: 8 g
Szénhidrát: 3,6 g
Amelyből cukrok: 2,4 g
Fehérje: 35,4 g
Só: 0,05 g
per 100 g
kj 2783 kJ
kcal 665 kcal
zsír 60 g
ebből telített zsírsavak 10 g
szénhidrát 2 g
ebből cukrok 1 g
fehérje 24 g
só 0,09 g
Rólunk mondták eddigi vásárlóink