Az agaragar maláj eredetű szó, jelentése kocsonya. Az agaragar port tengeri vörösmoszatokból nyerik, ételek sűrítésére és zselésítésére használják. Semleges ízű színtelen zselésítő, és ugyanúgy zselésít, mint a zselatin, de növényi eredetű. Készíthetünk vele lekvárokat, zseléket, krémeket, tortát, kocsonyát, ízesített aszpikot. 80% rosttartalommal rendelkezik, így táplálék-kiegészítőként emésztési rendellenességek ellen is alkalmazzák. Emésztést követően vizet szív magába, ettől nő a telítettség érzése.
Jellemzők
tartósítószer-mentes Igen
vegán Igen
per 100 g
kj 720 kJ
kcal 172 kcal
zsír 0,1 g
ebből telített zsírsavak 0,1 g
szénhidrát 0,4 g
rost 86 g
fehérje 0,1 g
Rólunk mondták eddigi vásárlóink