A specifikációban szereplő adatok 100 g termékre vonatkoznak.
- Különleges, természetes ízforrás.
- Gluténmentes.
A sörélesztőpehely a Saccharomyces cerevisiae nevű élesztőgombából készül, amelyet hőkezeléssel és szárítással inaktívvá tesznek. Így kelesztésre a sörélesztőpehely nem alkalmas, de magas fehérje-, vitamin és ásványi anyagtartalma miatt érdemes beilleszteni az étrendbe.
JELENTŐSÉG, HATÁSOK:
A sörélesztőpehely energiatartalmának csaknem felét a fehérje adja, amely jó minőségű, mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza. Kis mennyiségben tartalmaz zsírt és még ennél is kevesebb cukrot. B-vitaminokban (főleg B12-vitamonban) kifejezetten gazdag, az ásványi anyagok közül pedig cink- és szeléntartalma kiemelendő.
FELHASZNÁLÁS:
A sörélesztőpelyhet elsősorban ízesítésre használjuk. Természetesen, mindenféle fűszerezés nélkül kissé parmezánsajtra emlékeztető íze miatt széleskörben használható tészták, levesek, mástások, házi kenyerek és péksütemények, kekszek, saláták készítéséhez, megbolondításához. Hidegen sajtolt olajjal és fűszerekkel összekeverve, finom krémet kapunk, amelyet pirítóssal tálalhatunk.
ÖSSZETÉTEL:
Összetevők: inaktív szárított élesztő
Jellemzők
gluténmentes Igen
vegán Igen
cukormentes Nem
hozzáadott cukor nélkül Igen
csökkentett cukortartalmú Nem
alacsony cukortartalmú Nem
szénhidrát csökkentett Nem
bio Nem
per 100 g
kj 1370 kJ
kcal 327 kcal
zsír 5 g
ebből telített zsírsavak 1,7 g
szénhidrát 9 g
ebből cukrok 8 g
fehérje 49 g
só 0,5 g
Valós vásárlói vélemények