A mungóbab konyhai felhasználása ugyanolyan sokrétű, mint a hagyományos babé. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Jelentős B- és C-vitamin forrás, vastartalma kiemelkedő, ezenkívül folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz. Fehérjében és rostban is gazdag. Felhasználása: egytálételek, főzelékék, saláták, pástétomok kedvelt alapanyaga. Készíthetünk belőle kását, színesítheti a reggeli ételeinket, de például levesnek is kiváló.
Allergének: nincs
Összetevők: 100% szárított mungóbab (Vigna radiata)
Jellemzők
gluténmentes Igen
vegán Igen
cukormentes Nem
hozzáadott cukor nélkül Igen
csökkentett cukortartalmú Nem
alacsony cukortartalmú Nem
szénhidrát csökkentett Nem
per 100 g
kj 1452 kJ
kcal 347 kcal
zsír 1 g
ebből telített zsírsavak 0 g
szénhidrát 63 g
ebből cukrok 7 g
rost 0 g
fehérje 24 g
só 0 g
Rólunk mondták eddigi vásárlóink