ZAMAT KÁVÉ Cikóriából készül. a cikória az egyik legősibb és legértékesebb zöldségnövényünk.
Meghatározó szereplője a korszerű táplálkozásnak és a téli friss, zöldségválasztékot bővíti. Rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést. Ásványi sót, kalciumot, káliumot, foszfort, meszet tartalmaz. Közel annyi A-vitamin található meg benne, mint a sárgarépában, C-vitamin tartalma jelentéktelen. Gyökerében tejnedv, valamint 15% inulin található, ez utóbbi adja a cikóriakávé kesernyés ízét. A gyökere mellett a levelében is található tejnedv. A cikória gyökerét pótkávé- és inulingyártásra használják.
Jellemzők
hozzáadott cukor nélkül Igen
per 100 g
kj 1487 kJ
kcal 352 kcal
zsír 1,8 g
ebből telített zsírsavak 0,3 g
szénhidrát 66 g
ebből cukrok 0,5 g
rost 16 g
fehérje 10 g
só 0,31 g
Rólunk mondták eddigi vásárlóink