CIKÓRIA KÁVÉ Az egyik legősibb és legértékesebb zöldségnövényünk.
Meghatározó szereplője a korszerű táplálkozásnak és a téli friss, zöldségválasztékot bővíti. Rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést. Ásványi sót, kalciumot, káliumot, foszfort, meszet tartalmaz. Közel annyi A-vitamin található meg benne, mint a sárgarépában, C-vitamin tartalma jelentéktelen. Gyökerében tejnedv, valamint 15% inulin található, ez utóbbi adja a cikóriakávé kesernyés ízét. A gyökere mellett a levelében is található tejnedv. A cikória gyökerét pótkávé- és inulingyártásra használják.
Jellemzők
hozzáadott cukor nélkül Igen
per 100 g
kj 1429 kJ
kcal 339 kcal
zsír 0,7 g
ebből telített zsírsavak 0,1 g
szénhidrát 67 g
ebből cukrok 3,6 g
rost 22 g
fehérje 5,2 g
só 0,99 g
Rólunk mondták eddigi vásárlóink