Gluténmentes üzemben csomagolt gluténmentes hajdinaliszt
A NATURBIT hajdinaliszt gluténmentes, így a gluténmentes étrendbe is beépíthető.
Ha valaki nem gluténérzékeny, de használná a hajdinalisztet, mint alapanyagot, akkor néhány tipp:
A hajdinalisztet búza- vagy rozsliszttel keverve kenyérfélékhez, pékárukhoz lehet használni, valamint ételek sűrítésére is alkalmas.
- Ha kenyérfélét kívánunk sütni a liszttel, akkor a hajdinalisztet érdemes magasabb sikértartalmú liszttel elkeverni.
- A hajdinaliszt érdes, földes jellegű ízt kölcsönöz a kenyérnek, de rosttartalma kétszerese a Graham lisztének.
- Telítetlen zsírsav tartalma 77 %-kal több, mint a búzáé.
- Mivel a sikértartalma alacsony, így duzzadt, magas, puha belű, levegős kenyér ebből nem készíthető.
- Sokkal inkább alkalmas a vékony – palacsintaszerű – vagy pászka formájú kenyér, illetve tészta készítéséhez.
- Palacsinta, kása, sütemény, torta vagy egyéb tésztaféleségek készítéséhez is sokoldalúan felhasználható búza-, kukorica-, rizs- vagy árpaliszttel keverve.
Gluténérzékenyeknek:
Ez is lehet megfelelő kiegészítésekkel, feltétekkel laktató és főként egészséges élelem.
Ha gabonafélék helyett gluténmentes lisztekkel (pl. kölesliszt, burgonyaliszt vagy pehely, esetleg keményítők, stb) keverjük, úgy alkalmas mindennapi táplálék lisztérzékenyek és gluténintoleranciások számára is.
Jellemzők
laktózmentes Igen
tejmentes Igen
gluténmentes Igen
tartósítószer-mentes Igen
tojásmentes Igen
vegán Igen
cukormentes Nem
hozzáadott cukor nélkül Igen
csökkentett cukortartalmú Igen
alacsony cukortartalmú Igen
szénhidrát csökkentett Igen
földimogyorótól mentes Igen
per 100 g
kj 1498 kJ
kcal 353 kcal
zsír 2,15 g
ebből telített zsírsavak 0,7 g
szénhidrát 74 g
ebből cukrok 2,6 g
rost 1,3 g
fehérje 8,8 g
só 0,01 g
Rólunk mondták eddigi vásárlóink