Termékleírás
JellemzőkGluténmentes
Összetétel
Kukoricakeményítő
Allergén összetevők
Glutént tartalmazó gabonafélék, Tej, Szója, Kén-dioxid / Szulfitok
Tápértékre vonatkozó információk
| 100 g portermék |
Energia | 1470 kJ/346 kcal |
Zsír | 0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 86 g |
amelyből cukrok | 0 g |
Fehérje | 0,5 g |
Só | 0 g |
Elkészítés és tárolás
Elkészítés és felhasználásFelhasználási javaslat:
Sütéshez: a sütemények étkezési keményítővel különösen könnyűek és omlósak lesznek. Az étkezési keményítőt a liszttel alaposan keverje el és szitálja át. A sütemények, omlettek, metéltek, rétesek, piskóták és sütőporral készült tészták minőségének javításához a receptben megadott lisztmennyiség ¼-½-ét pótolja étkezési keményítővel.
Főzéshez: az étkezési keményítővel történő sűrítés nagyon egyszerű és rendkívül egészséges, mivel nem rántással készül, így kevesebb zsiradék kerül az ételbe. Az étkezési keményítőt kevés hideg folyadékkal (vízzel, levessel) keverje tejsimára és állandó keverés közben adja a forró ételhez, majd egyszer forralja fel.
Fontos: az étkezési keményítővel sűrített leveseket és mártásokat ne főzze hosszabb ideig, különben a keményítő hatása csökken.
TárolásSzáraz, hűvös helyen tárolandó.
Rólunk mondták eddigi vásárlóink