A bio kakaó amellett, hogy elvarázsol íz-és illatélményével több szempontból is pozitív hatást gyakorol szervezetünkre.
A kakaóbab extrém magas vitamin és ásványi anyag tartalmú szuperélelmiszer.
A kakaó elsőszámú magnézium forrás, melynek jótékony hatását számos tudományos kutatás alátámasztja.
Nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat. A kakaóbabból készített csokoládé fogyasztása serkenti az endorfin kiválasztását, így javítja a közérzetet.
Szív és érrendszeri problémák és magas vérnyomás vagy megelőzésében is ajánlható. Az aztékok és maják fizetőeszközként is használták.
Ásványi anyag tartalma: magnézium, kálium, cink, vas, foszfor, réz
Vitaminok: A, B1, B2, B6, B12, D, E
Jótékony hatással van: gyomorproblémák, fáradtság, köhögés, szív-és érrendszeri problémák
Felhasználási javaslat:
kiváló sütemények, desszertek, reggelik ízesítéséhez, kakaó-, forró csokoládé készítéséhez. Tökéletes ízharmónia érhető el mézzel, vaníliával, fahéjjal, gyümölccsel, pikáns paprikával fűszerezve.
A kakaóbab töretet adhatjuk a reggeli zabkásához, de használhatjuk süteményekhez, palacsintához, kekszekhez, gofrihoz, turmixokhoz.
Jellemzők
laktózmentes Igen
tejmentes Igen
gluténmentes Nem
tartósítószer-mentes Igen
tojásmentes Igen
pálmaolajmentes Igen
GMO-mentes Igen
vegán Igen
paleo Igen
cukormentes Nem
hozzáadott cukor nélkül Igen
csökkentett cukortartalmú Nem
alacsony cukortartalmú Nem
szénhidrát csökkentett Nem
bio Igen
dióféléktől mentes Igen
földimogyorótól mentes Igen
haltól mentes Igen
kéndioxid-szulfit Igen
mustártól mentes Igen
puhatestűektől mentes Igen
rákféléktől mentes Igen
szezámmagtól mentes Igen
zellertől mentes Igen
csillagfürttől mentes Igen
méztől mentes Igen
szójamentes Igen
Rólunk mondták eddigi vásárlóink