A hidegen sajtolt mustármagolaj aranysárga színű, kellemesen mustár illatú olaj. Omega-3 és -6 zsírsavakban gazdag, valamint A- és E-vitamin-tartalma is magas, a béta-karotin mellett. Esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően hozzájárulhat a sejtfalak erősítéséhez és rugalmassá tételéhez, a memória és a mentális tevékenységek serkentéséhez, továbbá erős antibakteriális hatással bír.
A mustármagolaj helyi vérbőséget okoz, ezért külsőleg, reumás- és ízületi panaszok enyhítésére is használják. Meleg lábfürdőbe téve - az oldódás elősegítése érdekében pl. tejjel keverve - megfázás esetén is hatásos lehet.
A mustármagolajjal salátákat ízesíthetünk, majonézt, pácokat készíthetünk, húsokat tehetünk pikánsabbá. Az indiai konyha egyik alap alkotóeleme. Viszonylag magas füstpontja miatt bátran süthetünk, főzhetünk vele magasabb hőfokon. A Grapoila mustármagolaj 2020-ban a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén szelíd, letisztult ízvilágával, diós aromájával kiérdemelte a Great Taste csillagot.
Jellemzők
laktózmentes Igen
tejmentes Igen
gluténmentes Igen
tojásmentes Igen
pálmaolajmentes Igen
GMO-mentes Igen
vegán Igen
hozzáadott cukor nélkül Igen
alacsony cukortartalmú Igen
földimogyorótól mentes Igen
haltól mentes Igen
puhatestűektől mentes Igen
zellertől mentes Igen
méztől mentes Igen
szójamentes Igen
per 100 g
kj 3701 kJ
kcal 884 kcal
zsír 99,9 g
ebből telített zsírsavak 7,4 g
ebből egyszeresen telített zsírsavak 78 g
ebből többszörösen telített zsírsavak 10,18 g
szénhidrát 0,2 g
ebből cukrok 0,2 g
fehérje 0,1 g
só 0,05 g
Valós vásárlói vélemények