Hazánk egyik legismertebb és legtöbbet használt olaja, hidegen sajtolt változatban. A kíméletes előállítási módnak köszönhetően a Grapoila napraforgóolaj Omega-6 zsírsav- és E-vitamin-tartalma kimagasló, ezáltal nemcsak élelmiszerként, hanem bőrápolószerként is használható. Az antioxidáns hatású E-vitamin-tartalom segít a sejtfalak, a bőr, az idegek, az izmok, a vörösvérsejtek és a szívműködés egészségének megőrzésében. A népi gyógyászatban nehezen gyógyuló sebek és száraz, pikkelyesen hámló bőr kezelésére használták.
Sárga színű, pirított napraforgóra emlékeztető illatú olaj, mely hagyományos magyaros ételekhez, saláták, hidegtálak, majonéz készítéséhez ideális. Közepes hőfokon sütésre, főzésre is alkalmas, de kerüljük a hosszú időn át történő hevítését.
A Grapoila BIO napraforgóolaj a világ legismertebb, vakteszten alapuló ételkóstoló versenyén, a Great Taste-en 2019-ben és 2020-ban is kétcsillagos, kiváló minősítést szerzett.
Jellemzők
laktózmentes Igen
gluténmentes Igen
tartósítószer-mentes Igen
GMO-mentes Igen
vegán Igen
bio Igen
per 100 g
kj 3696 kJ
kcal 899 kcal
zsír 99,9 g
ebből telített zsírsavak 10 g
ebből egyszeresen telített zsírsavak 27,2 g
ebből többszörösen telített zsírsavak 62,3 g
szénhidrát 0,1 g
ebből cukrok 0,03 g
ebből keményítő 0,03 g
fehérje 0,2 g
só 0,03 g
Valós vásárlói vélemények