A tápiókát a manióka növény gumós gyökeriből állítják elő. Kíváló alapanyaga lehet a gluténmentes konyhának.
Felhasználása: Főleg az étel állagának kialakításában játszik szerepet. Elősorban a kukoricakeményítőhöz hasonlóan (tehát nem önmagában) használható pudingok, krémek, levesek, főzelékek, mártások, más lisztekkel keverve sütemények, kenyerek, péksütemények készítéséhez.
Összetevők: tápióka keményítő
Jellemzők
laktózmentes Igen
tejmentes Igen
gluténmentes Igen
tojásmentes Igen
pálmaolajmentes Igen
vegán Igen
cukormentes Igen
hozzáadott cukor nélkül Igen
haltól mentes Igen
mustártól mentes Igen
puhatestűektől mentes Igen
rákféléktől mentes Igen
szezámmagtól mentes Igen
zellertől mentes Igen
csillagfürttől mentes Igen
méztől mentes Igen
szójamentes Igen
per 100 g
kj 1465 kJ
kcal 353 kcal
zsír 0,5 g
ebből telített zsírsavak 0,1 g
szénhidrát 88 g
ebből cukrok 0 g
ebből keményítő 88 g
rost 0,5 g
fehérje 0 g
só 0,02 g
Rólunk mondták eddigi vásárlóink