A mandulafa termése a világ összes olajos magvai közül az egyik legismertebb. A mandulából készült liszt nagyszerűen felhasználható alapanyag lehet a konyhában. Változatos pékáruk készíthetők a segítségével.
Gluténmentes, fogyasztása azonban diófélékre érzékenyeknek nem ajánlott.
Felhasználási javaslat: Mivel jól fűszerezhető, édes és sós ételek készítésére egyaránt alkalmas. Ízletes kenyér, kalács, piskóta, muffin készíthető belőle más lisztekhez, alapanyagokhoz keverve.
Összetevők: mandulaliszt
Jellemzők
laktózmentes Igen
tejmentes Igen
gluténmentes Igen
tojásmentes Igen
pálmaolajmentes Igen
vegán Igen
cukormentes Igen
hozzáadott cukor nélkül Igen
haltól mentes Igen
mustártól mentes Igen
puhatestűektől mentes Igen
rákféléktől mentes Igen
szezámmagtól mentes Igen
zellertől mentes Igen
csillagfürttől mentes Igen
méztől mentes Igen
szójamentes Igen
per 100 g
kj 2608 kJ
kcal 623 kcal
zsír 54 g
ebből telített zsírsavak 4,2 g
szénhidrát 10 g
ebből cukrok 6,9 g
rost 11 g
fehérje 24 g
só 0,01 g
Rólunk mondták eddigi vásárlóink