A ciroklisztből gluténmentes cukrászsüteményeket, kenyeret, palacsintát viszonylag egyszerűen lehet készíteni. A sütemények színe sötétebb egy kicsit, mint a fehér lisztből készítetteké, de az íze igazán finom. A cirok több antioxidánst tartalmaz, beleértve az E-vitamint is, mint a barna rizs. A cirokkorpában több a zsírban oldódó rost, mint a búzakorpában.
A cirokliszt egy kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező lisztféleség. Jó energiaforrás poliszacharidokból, fehérjékből és lipidekből, valamint ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz.
A cirok lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz ezért előnyös lehet szervezetünk számára.
Felhasználása: A gluténmentes étkezésben a cirokliszt tökéletes alapanyag: kitűnő kenyeret, péksüteményteket, süteményeket, pizzákat, palacsintát lehet készíteni vele. Maximum 15-20 %-ban érdemes más lisztekhez adagolni. Íze enyhén édeskés, kesernyés. A vele készült ételek színe sötétebb lesz.
Összetevők: cirokliszt
Jellemzők
laktózmentes Igen
tejmentes Igen
gluténmentes Igen
tojásmentes Igen
pálmaolajmentes Igen
vegán Igen
cukormentes Igen
hozzáadott cukor nélkül Igen
haltól mentes Igen
mustártól mentes Igen
puhatestűektől mentes Igen
rákféléktől mentes Igen
szezámmagtól mentes Igen
zellertől mentes Igen
csillagfürttől mentes Igen
méztől mentes Igen
szójamentes Igen
per 100 g
kj 1569 kJ
kcal 365 kcal
zsír 3 g
ebből telített zsírsavak 0,4 g
szénhidrát 75 g
ebből cukrok 0,5 g
rost 3,2 g
fehérje 10 g
só 0,01 g
Rólunk mondták eddigi vásárlóink