A teljes kiőrlésű lisztekben a gabona korpája is megtalálható, amely tápanyagokban gazdag és segíti az emésztést. Használja egészsége érdekében sütéshez-főzéshez, akár finomliszttel fele-fele arányban keverve. A teljes kiőrlésű gabonákból készült termékek amellett hogy sok hasznos élelmi rostot, vitamint és ásványi anyagot (E-vitamin, B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor) tartalmaznak.
A tönkölybúza legkiemelkedőbb jótékony tulajdonságai közé tartozik, hogy mindegyik vitaminból, ásványi anyagból többet hordoz, mint más búzák, és - a B12 kivételével - az összes B-vitamin megtalálható benne.
A közönséges búzához képest 30-50%-kal magasabb a tönkölybúza fehérjetartalma, míg szénhidrát tartalma alacsonyabb, ezért cukorbetegeknek a leginkább ajánlott gabonaféle. Az emberi szervezet számára sokkal jobban hasznosítható fehérjéket tartalmaz, aminosav-összetétele kiváló.
Magasabb zsírtartalmánál fogva jó idegnyugtató, melegítő hatása miatt áldásos és hatékony lehet rossz vérkeringésű embereknek, és segítséget nyújthat a candida elleni küzdelemben is.
Nagy rosttartalmának köszönhetően nagy mértékben hozzájárulhat a belek falán lévő salaklerakódások letisztításához.
Minden olyan termékhez ajánljuk, melyeket búzafinomlisztből készítünk. magas fehérjetartalmánál fogva sok esetben a tojás elhagyható.
Jellemzők
hozzáadott cukor nélkül Igen
bio Nem
per 100 g
kj 1331 kJ
kcal 315 kcal
zsír 2,31 g
ebből telített zsírsavak 0,49 g
szénhidrát 56,91 g
ebből cukrok 3,06 g
ebből keményítő 53,85 g
rost 8,16 g
fehérje 12,52 g
só 0,01 g
Rólunk mondták eddigi vásárlóink