A Tradicionális Kínai Orvoslás (TCM) a lícium gyümölcsöt (goji bogyó) a yin erősítőjeként tartja számon, valamint nagy jelentősége van a hagyományos koreai, japán és tibeti egészség megőrzésben is.
- Alkalmazzák nyersen, juice vagy bor formájában, teába áztatva és tinktúraként is.
- A kínai kultúrában 5000 éve használják, s úgy tartják, aki hosszú útra megy, ne egyen líciumot, mert az hatással lehet a szexuális étvágyra.
- A modern kutatások szerint jelentős mennyiségben tartalmaz béta-karotint és a benne levő zeaxantin pedig a szem felépítésében is részt vevő flavonoid.
- Kínában nagyobb hangsúlyt fektetnek a megelőzésre, ezért rendszeresen használják a mindennapi ételkészítéshez, pl.: rizsételekhez szárítva, levesekhez főzik, teába áztatják, illetve süteményekbe, mint mazsolát sütik.
Adagolás (felhasználás): Naponta 5-10 g lícium gyümölcs fogyasztása javasolt. Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
Ősszetevők:
lícium termés
Jellemzők
laktózmentes Igen
hozzáadott cukor nélkül Igen
bio Nem
per 100 g
kj 1561 kJ
kcal 368 kcal
zsír 0,4 g
ebből telített zsírsavak 0 g
ebből egyszeresen telített zsírsavak 0 g
ebből többszörösen telített zsírsavak 0 g
szénhidrát 77 g
ebből cukrok 46 g
ebből poliolok 0 g
ebből keményítő 0 g
rost 0 g
fehérje 14 g
só 0,7 g
Rólunk mondták eddigi vásárlóink