Termékleírás
Márka információkA Dr. Oetker eredeti pudingja igazi klasszikusnak számít.
Magyarország legkedveltebb pudingpora eredeti Dr. Oetker minőségben.
Összetétel
Kukoricakeményítő, 1,9%
TEJSZÍNPOR (
HABTEJSZÍN, sovány
TEJPOR), Étkezési só, Természetes aroma (
TEJET tartalmaz), Színezék (karotinok)
Allergén összetevők
Glutént tartalmazó gabonafélék, Tojás, Tej
Tápértékre vonatkozó információk
| Elkészített pudingban: 100 g | Elkészített pudingban: 1 adagban kb. 144 g | Elkészített pudingban: 1 adagban %* |
Energia: | 378 kJ | 545 kJ | |
| 89 kcal | 129 kcal | 6 |
Zsír: | 1,4 g | 2,0 g | 3 |
- amelyből telített zsírsavak: | 0,9 g | 1,3 g | 7 |
Szénhidrát: | 16 g | 23 g | 9 |
- amelyből cukrok: | 10 g | 15 g | 17 |
Fehérje: | 3,0 g | 4,3 g | 9 |
Só: | 0,15 g | 0,21 g | 4 |
A termékből 500 ml (1,5%-os zsírtartalmú) tej és 35 g cukor hozzáadásával 4 adag készíthető. | | | |
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal). | | | |
Elkészítés és tárolás
Elkészítés és felhasználásHozzávalók:
Dr. Oetker tejszínes pudingpor, 500 ml tej és 3-4 csapott evőkanál cukor.
(4 adag elkészítéséhez elegendő)
1. Kevés tejjel a pudingport és az ízlés szerint adagolt cukrot simára keverjük.
2. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport.
3. Folyamatos keverés közben, alacsonyabb hőfokon, forrástól számítva még legalább 1 percig főzzük, amíg teljesen besűrűsödik. A pudingot hideg vízzel kiöblített formákba vagy tálkákba öntjük, kihűlés után tetszés szerint díszítve tálaljuk.
Receptjavaslat:
A pudingot készítsük el a receptleírás szerint és öntsük kiöblített formákba. 250 g előkészített epret (lehet fagyasztott is) pürésítsünk és édesítsünk porcukorral. A kihűlt pudingokat fordítsuk ki és az elkészített eperszósszal tálaljuk.
TárolásMinőségét megőrzi a tasakon jelzett hónap végéig.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Rólunk mondták eddigi vásárlóink