Termékleírás
JellemzőkGluténmentes
Termék információkA Dr. Oetker eredeti pudingia igazi klasszikusnak számít.
Magyarország legkedveltebb pudingpora eredeti Dr. Oetker minőségben.
Összetétel
Kukoricakeményítő, Zsírszegény kakaópor, Étkezési só, Aroma
Allergén összetevők
Glutént tartalmazó gabonafélék, Tej
Tápértékre vonatkozó információk
| Elkészített pudingban: 100 g | Elkészített pudingban: 1 adagban kb. 146 g | Elkészített pudingban: 1 adagban %* |
Energia: | 387 kJ | 565 kJ | |
| 92 kcal | 134 kcal | 7% |
Zsír: | 1,5 g | 2,2 g | 3% |
-amelyből telített zsírsavak: | 1,0 g | 1,4 g | 7% |
Szénhidrát. | 16 g | 23 g | 9% |
- amelyből cukrok: | 10 g | 15 g | 17% |
Fehérje: | 3,4 g | 5,0 g | 10% |
Só: | 0,14 g | 0,20 g | 3% |
A termékből 500 ml (1,5%-os zsírtartalmú) tej és 35 g cukor hozzáadásával 4 adag készíthető. | | | |
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal). | | | |
Elkészítés és tárolás
Elkészítés és felhasználásHozzávalók:
Dr. Oetker étcsokoládéízű pudingpor, 500 ml tej és 3-4 csapott evőkanál cukor.
(4 adag elkészítéséhez elegendő)
1. Kevés tejjel a pudingport és az ízlés szerint adagolt cukrot simára keverjük.
2. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport.
3. Folyamatos keverés közben, alacsonyabb hőfokon, forrástól számítva még legalább 1 percig főzzük, amíg teljesen besűrűsödik. A pudingot hideg vízzel kiöblített formákba vagy tálkákba öntjük, kihűlés után tetszés szerint díszítve tálaljuk.
Receptjavaslat:
A pudingot készítsük el a receptleírás szerint. A még meleg pudinghoz keverjünk hozzá néhány szem kimagozott meggyet vagy lecsepegtetett meggybefőttet, majd öntsünk hideg vízzel kiöblített tálkákba.
TárolásMinőségét megőrzi a tasakon jelzett hónap végéig.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Rólunk mondták eddigi vásárlóink