Termékleírás
JellemzőkGluténmentes
Termék információkA Dr. Oetker eredeti pudingja igazi klasszikusnak számít.
Magyarország legkedveltebb pudingpora eredeti Dr. Oetker minőségben.
Összetétel
Kukoricakeményítő, Étkezési só, Aroma, Színezék (karotinok)
Allergén összetevők
Glutént tartalmazó gabonafélék
Tápértékre vonatkozó információk
| Elkészített pudingban: 100 g | Elkészített pudingban: 1 adagban kb. 144 g | Elkészített pudingban: 1 adagban %* |
Energia: | 376 kJ | 541 kJ | |
| 89 kcal | 128 kcal | 6 |
Zsír: | 1,3 g | 1,9 g | 3 |
-amelyből telített zsírsavak: | 0,8 g | 1,2 g | 6 |
Szénhidrát: | 16 g | 23 g | 9 |
-amelyből cukrok: | 10 g | 15 g | 17 |
Fehérje: | 3,0 g | 4,3 g | 9 |
Só: | 0,15 g | 0,21 g | 4 |
A termékből 500 ml (1,5%-os zsírtartalmú) tej és 35 g cukor hozzáadásával 4 adag készíthető. | | | |
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal). | | | |
Elkészítés és tárolás
Elkészítés és felhasználásHozzávalók:
Dr. Oetker vaníliaízű pudingpor, 500 ml tej és 3-4 csapott evőkanál cukor.
(4 adag elkészítéséhez elegendő)
1. Kevés tejjel a pudingport és az ízlés szerint adagolt cukrot simára keverjük.
2. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport.
3. Folyamatos keverés közben, alacsonyabb hőfokon, forrástól számítva még legalább 1 percig főzzük, amíg teljesen besűrűsödik. A pudingot hideg vízzel kiöblített formákba vagy tálkákba öntjük, kihűlés után tetszés szerint díszítve tálaljuk.
Receptjavaslat:
A pudingot a receptleírás alapján, azonban 400 ml almalével készítjük el. 200 ml habtejszínt kemény habbá verünk, és a még meleg pudinghoz forgatjuk. Tálaláskor almaszeletekkel díszítjük.
TárolásMinőségét megőrzi a tasakon jelzett hónap végéig.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Rólunk mondták eddigi vásárlóink