Bizonyára Te is találkoztál már az áruházak polcain durum tésztákkal. Te is elgondolkoztál rajta mi a durum és miért jó? Segítünk!
A durum búza vagy más néven kemény szemű búza a búzafajok közül a legellenállóbb. A hagyományos búzánál több rostot, vitamint és ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz, illetve fehérje tartalma is jóval magasabb.
A durumbúzaliszt kiváló alapanyag tészták készítéséhez, mivel a belőle készült tészta könnyen kezelhető és könnyen formálható. Palacsinta és pizzatészták készítéséhez is tökéletes alapanyag.
A hagyományos lisztekkel ellentétben a durumlisztben található keményítő lassabban bomlik le és glikémiás indexe is alacsonyabb.
Főzelékek sűrítésére is használható!
Összetevők: durumbúza liszt
Jellemzők
laktózmentes Igen
tejmentes Igen
gluténmentes Nem
tojásmentes Igen
vegán Igen
hozzáadott cukor nélkül Igen
bio Igen
dióféléktől mentes Igen
földimogyorótól mentes Igen
haltól mentes Igen
mustártól mentes Nem
puhatestűektől mentes Igen
rákféléktől mentes Igen
szezámmagtól mentes Igen
zellertől mentes Igen
csillagfürttől mentes Nem
méztől mentes Igen
szójamentes Nem
per 100 g
kj 1577 kJ
kcal 368 kcal
zsír 2,9 g
ebből telített zsírsavak 0,5 g
szénhidrát 67 g
ebből cukrok 5 g
rost 6,5 g
fehérje 15 g
só 0,02 g
Rólunk mondták eddigi vásárlóink