A BioMenü BIO KÓKUSZLISZT természetes alternatívája más típusú liszteknek, gazdag élelmi rostban és fehérjében. Valójában a legmagasabb élelmirost-tartalommal rendelkezik, más lisztekkel összehasonlítva. Ezenkívül vezető szerepet tölt be a többi liszt között fehérjetartalmában. Az általános felhasználás magában foglalja a főzést, sütést (palacsinta, süti, kenyér stb.), szószok, turmixok készítését. Napi néhány evőkanál jelentősen megváltoztatja a napi rostfelvételt. Fontos szempont, hogy a kókuszliszt nem tartalmaz glutént, ezért nem használható a normál liszt 1:1 arányú pótlására. Több folyadékot kell hozzáadni, hogy a főzés során a megfelelő textúrát elérje. A kókuszliszt ideális azok számára, akik érzékenyek a búzára és allergiásak a gluténre, mivel nem tartalmazza ezt a specifikus fehérjét.
Adagolás, javasolt felhasználás:
Egy adag = ízlés szerint
Általános felhasználási területe és alkalmazása megegyezik minden más lisztével, de a hagyományos tésztaállag eléréséhez kicsit több vizet kell az alapanyaghoz kevernünk.
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők: 100% bio kókuszliszt (cocos nucifera)
Jellemzők
gluténmentes Igen
tartósítószer-mentes Igen
GMO-mentes Igen
vegán Igen
cukormentes Nem
hozzáadott cukor nélkül Igen
csökkentett cukortartalmú Nem
alacsony cukortartalmú Nem
szénhidrát csökkentett Nem
bio Igen
per 100 g
kj 1414 kJ
kcal 338 kcal
zsír 11 g
ebből telített zsírsavak 10,9 g
ebből egyszeresen telített zsírsavak 0 g
ebből többszörösen telített zsírsavak 0 g
szénhidrát 18 g
ebből cukrok 16,4 g
ebből poliolok 0 g
ebből keményítő 0 g
rost 38,8 g
fehérje 23 g
só 0,15 g
Rólunk mondták eddigi vásárlóink