content/tura/Plitvice/11[1].jpg

A Plitvicei tavak Horvátország egyik legszebb természeti képződménye.

Helyileg Karlovactól 75 kilométerre délre fekszik egy hegyvidéki területen (Budapest távolsága 470, míg a letenyei határátkelő 240 kilométer).

Őszi, illetve tavaszi gyalogtúránkon a Plitvicei tavaknál van lehetőség túrázásra.

A Plitvicei tavak kialakulása

A tórendszert tápláló Bijela rijeka (fehér folyó) és a Crna rijeka (fekete folyó) folyók víztömegével, sodrásával és erejével több ezer éven keresztül vájta ki, alakította ki a Plitvicei tavak jelenlegi formáját. A Plitvicei tavak, a tavakat körülvevő hegyek dolomit és mészkő egyvelegéből épül fel. Ahol a vízáramlat akadályba ütközött, ott alakultak ki a mai vízesések. Mind ezekből jól következik, hogy a Plitvicei tavak - a víz erejének köszönhetően - még ma is alakulóban van.

A Plitvicei tavak tórendszer legmagasabb tava (Proscanski tó) 637 méteren található, míg a legalsó 503 méter magasan. A 134 méter szintkülönbségen csodálhatjuk meg a vízesések sorozatát.

Gyalogtúra időpontja

A Horvátországi nyári búvárszezon végeztével javasoljuk gyalogtúránk látogatását, melyet Szeptember 1 és Október 31 között indítunk létszám függvényében. Az év ezen időszakában már nincs perzselő kánikula, de még szép idő van ahhoz, hogy egy kényelmes gyalogtúrával töltsünk egy hétvégét.

Túra kezdete:Hamarosan!
További búvártúrák időpontjaiÉrdeklődj telefonon, emailben!