content/tanfolyam/owd_card.jpg

Nem kell megelégedned azzal, hogy a felszínen úszkálsz, a víz alatti világ bárki számára elérhető. Belőled is lehet autonóm búvár!

A búvárkodás a legbiztonságosabb sportok közé tartozik. Már 10 éves kortól elkezdhető a PADI kezdő búvártanfolyam. Egy 10 éves gyerek meg tudja tanulni és lehet belőle búvár! Akkor nagyon nehéz nem lehet, ugye?

Eddigi tapasztalataink alapján, úgy gondoljuk, hogy le tudjuk cserélni az aggodalmaidat bátorságra, félénkségedet ösztönző teljesítményre, szorongásodat önbizalomra, és érdeklődő nyitottságra az ismeretlen felé.

A búvártanfolyamainkon minden elméleti tudást, búvár készséget megtanítunk Neked, amire szükséged lesz ahhoz, hogy a tengerekben, óceánokban, tavakban biztonsággal merülhess.

Mit tanulsz meg a kezdő búvártanfolyamon?

A búvárkodás elmélete könnyen megtanulható, a mindennapi életünkben is fellelhető, alapszintű fizikából áll, ésszerű törvényeket kell magabiztosan tudni. Megtanuljátok a tömeg, a térfogat és a sűrűség egymáshoz való viszonyát, illetve a búvárkodás szabályait, biztonsági előírásait.

Az elméleti tudást a tankönyvből és oktatói előadás/konzultáció segítségével adjuk át Neked. A tanfolyami előadások alkalmával felteheted kérdéseidet, melyek kétséget ébresztenek, vagy tisztázatlanok számodra.

Azért, hogy a búvártanfolyamon tanultakat mindig megfelelően tudd alkalmazni már képzett búvá ként is, időnként ismételd át a PADI Open Water Diver tankönyvet, melyet a tanfolyam részeként kézhez kapsz.

A búvártanfolyam elméleti részét egy tudás áttekintő teszt zárja le. A teszt során ejtett esetleges hibákat részletesen átbeszéljük és megértetjük Veled.

Fizikai követelmények

Biztonsági okból minden hallgató kitölt egy rövid kérdőívet, mely olyan egészségügyi állapotokról érdeklődik, amik búvárkodásnál problémát jelenthetnek. Ha nálad egyik sem áll fenn, írd alá a kérdőívet, és máris kezdhetsz. Ha valamelyik fennáll nálad, elővigyázatosságból orvosodnak kell értékelni ezt az állapotot a búvárkodás szempontjából, és alá kell írnia egy egészségügyi űrlapot, mely igazolja, hogy alkalmas vagy a búvárkodásra.

Vízi készségek

Mielőtt elvégzed a PADI Open Water Diver tanfolyamot, oktatódnak be kell mutatnod alapvető vízi készségeidet, azaz 200 métert/yardot kell úsznod (vagy 300 métert/yardot maszkban, uszonnyal és légzőcsővel). Erre nincs szintidő megállapítva, és olyan stílusban úszol, amilyenben akarsz. Ezenkívül 10 percig kell a víz felszínén lebegned vagy a vizet taposnod, megint csak az általad választott módon.

Gyakorlati búvárkészségek

A búvártanfolyam keretében megtanítjuk a légzőkészülékes búvárkodás alapjául szolgáló búvárfelszerelések használatát.

Felkészítünk a búvárfelszerelés helyes használatára, valamint arra, hogyan kezeld a vészhelyzeteket. Mivel vészhelyzetek ritkán fordulnak elő és az esetek 99,9%-ban Te is meg fogod tudni oldani őket, éppen ezért a búvártanfolyam része, hogy a kockázatokat felismerd és helyes megoldásokat alkalmazva azokat kivédd. A búvártanfolyam gyakorlati készségeit “védett vízben” (uszodában), 2 méteres medencében gyakoroljuk, egészen addig, amíg magabiztosan el nem sajátítottátok.

Vizsgamerülések

A gyakorlati búvár elemek megtanulása és elegendő gyakorlása után már megfelelő vízbiztonsággal fogsz rendelkezni ahhoz, hogy vizsgamerüléseken részt vehess. A vizsgamerülések alkalmával, – oktatód és segítői felügyeletében, nem kell egyebet tenned, mint – be kell tudnod mutatni azokat a gyakorlati elemeket, amelyeket a védett vízben tanultál. A búvártanfolyam akkor ér véget számodra, ha a vizsgamerülések során helyesen bemutattad a korábban elsajátított búvár készségeket. Ezután már PADI – Open Water Diver – búvár leszel.

A merülési naplódba bejegyzett 4 vizsgamerülést az instruktorod, a búvárigazolványának számával és aláírásával igazolja.

A nemzetközi PADI búvárigazolványt oktatód igényelheti meg, miután kifizetted a kártya díját és minden szükséges adatot, valamint az igazolványképet elektronikus formában elküldted. A fényképes búvárigazolványod körülbelül 4-6 héten belül érkezik majd meg. Nincsenek rejtett költségek!

A búvártanfolyam díja 59 000 Ft + 55€ ( Padinak fizetendő kártyadíj )

Mi az a kártyadíj?

A búvártanfolyam elvégzését követően a PADI kiállít számodra egy nemzetközileg ismert jogosítványt, fényképes plasztikkártya formájában. Ennek a kártyának az elkészítési díja 50 €-nak megfelelő forint. 
Lehetőséged van támogatni, védeni Földünk óceánjait és tengereit a PADI Project AWARE programja keretében. A Project AWARE két fő problémára koncentrál: a cápák védelmére és az óceánba való szemetelésre. A kártya alapdíján felül tetszőleges összeggel támogathatod a Project AWARE programot.

Ár tartalmazza

elméleti oktatást a III. kerületi oktatóhelységben,  védett-vízi oktatást az Aquaworld Resort-ban,  nyíltvízi oktatást,  PADI OWD tankönyvet,  PADI RDP táblázatot, PADI RDP tankönyvet, merülési naplót,  "Hajóról merülő búvár" specialitás képzést,  “Komputeres merülés” speciális képzést,  elméleti vizsga díjakat,  nyíltvízi vizsga díjakat.

Ár nem tartalmazza

uszodai belépő* (3500 Ft/alk), felszerelés bérlés* (5500 Ft/alk),  PADI nemzetközi kártyadíj** 55 EUR 

*mindig a helyszínen fizetendő.

**a tanfolyam befejezéséig fizetendő.

Letölthető dokumentumok, melyek a búvártanfolyamra való beiratkozáshoz szükségesek lehetnek, 1 példányban:

10175HU – Kockázat- és felelősségvállalási nyilatkozat ( PDF letöltése)
10063HU – Egészségügyi Nyilatkozat ( PDF letöltése )
10060HU – Szabványos búvár biztonsági eljárások tudomásul-vételinyilatkozat ( PDF letöltése )
10365HU – Képviseleti jogviszony kizárásáról és annak tudomásul vételéről szóló megállapodás ( PDF letöltése )
10072HU – Felelősség alóli felmentés és feltételezett kockázat tudomásulvételi nyilatkozat ( PDF letöltése )

Felkeltettük érdeklődésed? Jelentkezz tanfolyamunkra és ismerd meg a víz alatti élet szépségeid.

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot. Állunk rendelkezésedre telefonon +36 70/319-38-49 számon vagy e-mailben az info@delfinbuvar.hu címen.

Következő tanfolyamunk időpontja:2019. 03. 15
Teljes ár:59.000 Ft
További időpontjaink:
  • 2019. 02. 08
  • 2019. 02. 15
  • 2019. 03. 22
  • 2019. 04. 05